Meisje 90 keer verkracht in één weekend

buitenland
393
11 mrt '13
In Groot-Brittannië heeft een onderzoek enkele schokkende zaken aan het licht gebracht.

Het onderzoek stond in het teken van moderne seksslavernij in het land. Uit het onderzoek bleek dat een 16-jarige meisje door 90(!) verschillende mannen werd verkracht in één weekend tijd. Het jonge slachtoffer heeft diepe trauma's overgehouden aan het misbruik maar ze kon wel duidelijke bewijzen leveren aan de onderzoekers.

Zo werd duidelijk dat het meisje geen achtergrond had die haar tot een makkelijke prooi zou maken. Wel ging ze om met verkeerde vriendinnen en werd zodoende ook als seksslavin gebruikt bij een groep verkrachters.

Duistere wereld
In het rapport valt ook te lezen dat de situatie in het land ronduit onthutsend is. Pogingen om moderne slavernij en kindermisbruik schieten tekort en heerst er een gebrek aan actie door de regering nadat een schokkende wereld van mensenhandel werd ontdekt, meldt het AD.

Het onderzoek toont aan dat meer dan 1.000 volwassenen en kinderen naar of binnen het Verenigd Koninkrijk werden 'verhandeld'. Men verwacht dat deze aantallen slechts een glimp van het daadwerkelijke aantal slachtoffers is. Mishandelingen bij seksslaven kwamen veelvuldig voor.

Familie
De onderzoekers willen slachtoffers erop wijzen toch hun verhaal te doen bij de politie, al zijn ze illegaal in het land. Familieleden van slachtoffers worden namelijk vaak bedreigd door mensenhandelaren waardoor ze vaak vrezen voor hun veiligheid.

© Redactie 2013
groot-brittannië
verkrachting
seksueel misbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi