Verdachten dood grensrechter blijven vast

algemeen
258
12 mrt '13
Zeven verdachten van de mishandeling van Richard Nieuwenhuizen blijven vastzitten.

Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland maandag bepaald. De verdediging van de zeven had om vrijlating gevraagd. De zeven blijven tot 29 mei vastzitten, wanneer de zaak verder wordt behandeld. Volgens de rechter zijn er 'voldoende ernstige bezwaren en gronden' om de zes minderjarige spelers en een vader van een speler langer vast te houden. Een achtste verdachte was al eerder vrijgelaten. Hij wacht het vervolg van de zaak thuis af.

De rechter besloot ook dat er extra getuigen worden gehoord. Twee pathologen zullen een contra-expertise verrichten naar aanleiding van het rapport van het Nederlands Forensisch Instituut. Het verzoek om een reconstructie op het voetbalveld te laten plaatsvinden werd afgewezen.

De advocaten van de verdachten drongen er op aan om de zaak volledig achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Ook dit verzoek werd afgewezen door de drie rechters. Ze vinden dat het maatschappelijk belang van het informeren van de samenleving zwaarder weegt dan de belangen van de verdachten.

De 41-jarige grensrechter Nieuwenhuizen van voetbalclub Buitenboys uit Almere werd in december zwaar mishandeld na een wedstrijd tegen Nieuw-Sloten. Niet veel later overleed hij.

© Novum 2013
richard nieuwenhuizen
grensrechter
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?