Politie beschermde pedofiele BBC-presentator

buitenland
0
12 mrt '13
In de jaren '60 beschermde de beroemdheid na meldingen over pedofilie.

De Britse politie kreeg al in 1964 een melding binnen over seksueel misbruik van kinderen door BBC-presentator Jimmy Savile. Deze melding werd echter niet onderzocht. Dat blijkt uit een onderzoek naar de handelwijze van de Britse politie in verband met het misbruikschandaal. In totaal is bij de politie vijf keer melding gemaakt van misbruik door Savile.

Nadat Savile in 2011 op 84-jarige leeftijd overleed traden honderden slachtoffers en getuigen naar buiten met verhalen over misbruik door Savile. Ooit werd hij gezien als een van de populairste BBC-presentators, inmiddels wordt hij door de politie gekenschetst als een pedofiel die zijn bekendheid gebruikte om zich in 'het volle zicht te verbergen'.

In januari van dit jaar werd na een onderzoek geconcludeerd dat Savile zich in de periode 1955 tot 2009 aan meer dan tweehonderd mensen heeft vergrepen. Veruit de meeste slachtoffers waren kinderen en tieners, sommigen pas 8 jaar oud. In het onderzoeksrapport werden 214 gevallen van misbruik beschreven, waaronder 34 verkrachtingen.

© Novum 2013
jimmy savile
pedofilie
bbc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?