Kannibaal die vrouwen wilde ontvoeren, koken en eten schuldig

buitenland
7
12 mrt '13
Een Amerikaan is schuldig voor het beramen van een schokkend plan.

Een politieagent in New York die voor de rechter werd gedaagd omdat hij van plan zou zijn vrouwen te ontvoeren, te koken en op te eten, is dinsddag door een jury in Manhattan schuldig bevonden. De 28-jarige Gilberto Valle werd vorig jaar door de FBI in de kraag gevat nadat zijn vrouw een klacht tegen hem had ingediend. De strafmaat wordt later bepaald. Valle kan levenslang krijgen.

Volgens de aanklagers beraamde Valle met geestverwanten op een website voor fetisjisten plannen om vrouwen, onder wie zijn eigen echtgenote, te ontvoeren, te martelen en op te eten. Volgens zijn advocaat fantaseerde Valle slechts over dergelijke scenario's en was er geen enkele reden tot zorg.

"Mensen kunnen niet worden vervolgd voor hun gedachtes en worden veroordeeld", zei advocaat Robert Baum. Hij waarschuwde dat het vonnis een 'gevaarlijk precedent' schept.
De aanklagers zeiden dat analyse van het materiaal op de computer van Valle toont dat hij concrete stappen overwoog om zijn vrouw en zeker vijf andere vrouwen te ontvoeren.

Valle 'verliet de wereld van de fantasie en trad de werkelijkheid binnen', zei aanklaagster Hadassa Waxman.

© Novum 2013
gilberto valle
fbi
politieagent
vs
new york
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi