Real tegen Galatasaray, Barca op bezoek bij PSG

sport
2
15 mrt '13
Bayern München neemt het in de kwartfinale van de Champions League op tegen Juventus.

Dat wees de loting in het Zwitserse Nyon vrijdag uit. Wesley Sneijder stuit met Galatasaray op Real Madrid, terwijl ook Barcelona en Paris Saint-Germain de degens kruisen. Het laatste kwartfinaleduel gaat tussen Malaga en Borussia Dortmund. Het treffen tussen Galatasaray en Real Madrid betekent voor Sneijder een weerzien met zijn oude werkgever.

De middenvelder speelde tussen 2007 en 2009 voor de Koninklijke, maar moest vervolgens vertrekken uit de Spaanse hoofdstad. Het eerste duel wordt in Madrid gespeeld. Ook Bayern en Malaga beginnen voor eigen publiek, terwijl Barcelona eerst op bezoek gaat in Parijs. PSG-aanvaller Zlatan Ibrahimovic mist de eerste ontmoeting met zijn ex-werkgever door een schorsing, maar is in Catalonië wel van de partij.

De heenwedstrijden zijn op 2 en 3 april. Een week later staan de returns op het programma. De loting werd verricht door de Engelsman Steve McManaman. De voormalige middenvelder is de ambassadeur van de Champions Leaguefinale op Wembley, die op zaterdag 25 mei wordt gespeeld.

McManaman werd welkom geheten als de enige Engelsman die nog 'in het toernooi zit'. Het is voor het eerst in zeventien jaar dat er geen Engelse ploeg bij de laatste acht zit.

© Novum 2013
champions league
real madrid
barcelona
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?