'Zwitserse in India slachtoffer van brute groepsverkrachting'

buitenland
11
16 mrt '13
In India heeft weer een schokkende groepsverkrachting plaatsgevonden.

Een Zwitserse vrouw die met haar man op de fiets door India reisde, is in de deelstaat Madhya Pradesh slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. De politie heeft zeven verdachten aangehouden. De toeristen werden vrijdagavond overvallen in een bos, waar ze hun tent hadden opgezet nadat ze uit de tempelstad Orchha waren gekomen, zei politiewoordvoerder R.K. Gurjar.

De mannen sloegen het stel, vergrepen zich aan de vrouw en gingen er met hun telefoon, een laptop en omgerekend 140 euro cash vandoor. De politie spoorde dertien mannen op, van wie er zeven na verhoor zijn vastgezet. De 39-jarige vrouw werd zaterdag opgenomen in een ziekenhuis in de stad Gwalior. Het Zwitserse ministerie van buitenlandse zaken liet weten dat het stel door Zwitserse diplomaten wordt bijgestaan.

Zij hebben de Indiase autoriteiten gevraagd alles te doen om de daders snel op te sporen zodat zij berecht kunnen worden. Vorige maand gaf de Zwitserse regering een reisadvies voor India af met een waarschuwing over 'toenemende aantallen verkrachtingen en andere seksuele misdrijven' in het land. In december werd een jonge Indiase vrouw door een groep mannen verkracht in een bus in New Delhi.

Zij bezweek later aan haar verwondingen. Het voorval maakte woede los over wijdverbreid seksueel geweld tegen vrouwen in India. Een van de zes verdachten in die groepsverkrachting werd afgelopen week dood aangetroffen in zijn cel in New Delhi. Volgens de autoriteiten pleegde hij zelfmoord, maar zijn familie en advocaat twijfelen daar aan.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2013
india
orchha
groepsverkrachting
zwitserland
new delhi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi