Weer ophef om komst geliefde prediker Khalid Yasin

algemeen
66
18 mrt '13
Er is na de komst van Khalid Yasin opnieuw ophef ontstaan.

De omstreden islamitische prediker Khalid Yasin heeft zaterdag in de aula van een openbare school in Vlissingen gesproken. Dat bevestigt het Scheldemond College na berichtgeving over de lezing maandag in De Telegraaf. Het was volgens de krant voor het eerst dat een school in Nederland de deuren opent voor een islamitische prediker. De krant gebruikte daarbij het woord 'radicaal' maar deze stempel is ongegrond. Zeker na het bijwonen van de lezingen van Yasin herkennen moslims zich niet in het beeld van 'radicale' prediker.

Sterker nog: Yasin is bij veel jongeren geliefd omdat hij over liefde en verdraagzaamheid predikt. De school laat weten 'onaangenaam verrast' te zijn geweest door het bezoek. De aula's van de school worden geregeld verhuurd. Ditmaal was dat gebeurd aan een werkgroep die onderdeel was van Stichting Droom uit Vlissingen, een hulp- en ondersteuningsbureau gericht op re-integratie.

Gezegd was dat er over opvoedingsproblematiek gesproken zou worden. Over de specifieke sprekers heeft de school niets gevraagd. Het bestuur van de plaatselijke moskee zou Yasin als spreker hebben geweigerd vanwege zijn radicale mening, maar dat was niet aan de school verteld. De school noemt het 'ongepast' om Yasin in de aula van een school uit te nodigen.
"Wij distantiëren ons dan ook volledig van deze imam en van zijn denkbeelden. De ideeën van Khalid Yasin staan haaks op onze boodschap als openbare school", valt in de verklaring te lezen. Op een speciale Facebook-pagina voor de lezing geven bijna honderd mensen aan aanwezig te zijn geweest bij het evenement.

De Amerikaanse sjeik Yasin was in 2009 ook in Nederland. Kamerleden stelden toen vragen over zijn komst aan toenmalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA). Zo vond de PvdA dat de sjeik onverdraagzaamheid tussen moslims en niet-moslims propageerde. De minister zag toen echter geen bezwaar tegen Yasins komst.

© Novum 2013
khalid yasin
vs
lezing
nederland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?