Man ziet duizenden euro's wegwaaien van autodak

algemeen
10
18 mrt '13
Een 46-jarige man uit Zevenhuizen heeft zondagmiddag zijn portemonnee op het dak van zijn auto laten liggen.

Hij zag vervolgens tot zijn grote schrik 3100 euro aan biljetten van 50 euro dwarrelen over de N3 bij Dordrecht. Een nog onbekende vrouw claimde het geld en ging er met het grootste bedrag vandoor, meldt de politie, die getuigen zoekt. De man reed kort na het middaguur bij de Laan der Verenigde Naties de oprit van de N3 op en zag niet veel later de inhoud van zijn portemonnee over de weg dwarrelen.

Toen hij zich realiseerde dat het om zijn eigen geld ging, besloot hij de eerste afrit te nemen om terug te rijden. In de tussentijd waren enkele andere automobilisten gestopt om het geld bijeen te rapen, hoewel er geen vluchtstrook is. Onder hen een vrouw in een blauwe Renault Scenic. Ze vertelde volgens de politie aan de andere geldzoekers dat het haar biljetten waren, omdat ze haar portemonnee op het dak van haar auto had laten liggen.

Het bijeengebrachte geld werd aan haar overhandigd, waarop ze vertrok. Toen de echte eigenaar van het geld even later kwam aanrijden werd duidelijk hoe de situatie in werkelijkheid was. Van het geld is uiteindelijk 160 euro teruggevonden, maar de rest van het geld, de portemonnee en diverse passen zijn nog zoek.

In de Renault zat ook een man en volgens enkele getuigen ook twee kinderen. De politie is naast de vrouw op zoek naar de bestuurder van een oud model Volkswagen Caddy, die een belangrijke getuige zou kunnen zijn.

© Novum 2013
zevenhuizen
geld
opmerkelijk
dordrecht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi