Groep militairen aangehouden voor drugshandel

algemeen
9
20 mrt '13
Op de kazerne zouden militairen en leidinggevenden erop los gebruiken.

In een onderzoek naar drugshandel op de Oranjekazerne in Schaarsbergen zijn sinds de vorige zomer tien personen aangehouden. Onder hen zijn zes militairen, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland woensdag na een bericht hierover in De Telegraaf. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. De woordvoerder kon niet zeggen of meer aanhoudingen worden verwacht en of het onderzoek bijna is afgerond.

Op de kazerne van de Luchtmobiele Brigade zou op grote schaal drugs worden verhandeld en gebruikt. Leidinggevenden zijn op de hoogte en gebruiken soms zelf, schrijft De Telegraaf op basis van een korporaal. In juli werden twee neven, allebei onderofficier, aangehouden. Na verder onderzoek volgden meer aanhoudingen. De meeste aangehouden militairen horen bij een 'zeer hechte groep' die in 2009 werd uitgezonden naar Uruzgan, zegt advocaat Michael Ruperti.

Hij staat de twee neven en een derde verdachte bij. De advocaat heeft nog geen formele dagvaarding gehad. "Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel verwacht dat het tot een proces komt." Wanneer dat van start gaat moet nog blijken.

Veel militairen kampen volgens de advocaat met psychische problemen. Na de missie gaven ze dan wel aan geen problemen te hebben, maar 'als je bij luchtmobiel hoort, geef je niet snel toe dat het slecht gaat'.

© Novum 2013
militair
oranjekazerne
schaarsbergen
michael ruperti
drugs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?