Duitse vrouw cel in voor doden vijf baby's

buitenland
13
21 mrt '13
Een Duitse vrouw van 29 is tot negen jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het doden van haar baby's.

Haar kinderen zou ze vlak na hun geboorte hebben omgebracht. Een rechtbank in Flensburg sprak het vonnis donderdag uit. De aanklagers hadden tien jaar celstraf geëist; de verdediging vroeg zeven jaar cel. De vrouw gaf zichzelf in september vorig jaar aan. Volgens de aanklagers doodde ze de kinderen in het geheim thuis of in het bos omdat ze bang was dat haar man haar zou verlaten als ze meer kinderen zou krijgen.

De politie had de zaak al jaren in onderzoek. In maart 2006 werd het lijkje van een van de baby's aangetroffen in een papiersorteercentrum in de buurt van Flensburg. Een tweede lijkje werd in 2007 aangetroffen op een parkeerplaats van een snelweg. De drie andere lijkjes had de vrouw in de kelder van haar huis in Husum verstopt. De politie kwam daar pas achter toen zij zichzelf aangaf en een DNA-monster was afgenomen.

De echtgenoot verklaarde in september tegen de politie dat hij niets van de zwangerschappen wist. Het is nog onduidelijk hoe de vrouw haar zwangerschappen verborgen heeft kunnen houden. Het stel heeft twee levende kinderen.

© Novum 2013
duitse
flensburg
moord
baby's
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?