'Agenten krijgen jihadles'

algemeen
8
23 mrt '13
Wijkagenten in de regio Den Haag en het Groene Hart krijgen komende week een 'masterclass jihadisme'.

De jihadles, die wordt verzorgd door de Leidse hoogleraar Edwin Bakker van het Centre for Terrorism and Counterterrorism moet radicalisering onder jongeren tegengaan. Dat schrijft het AD zaterdag. De cursus is bedoeld voor agenten die in buurten werken waar veel moslimjongeren wonen. "Radicalisering speelt niet alleen in grote steden als Den Haag, maar ook in Delft en Alphen aan den Rijn", vertelt Bakker in de krant.

De politie was zaterdag niet direct bereikbaar voor commentaar. "Deze jongeren komen bij elkaar, praten over meisjes, voetbal en later over politiek. Ze hebben weinig te verliezen en vinden in de reis naar Syrië zingeving, een doel in hun leven." Ook wijst hij op de hang naar avontuur. Eerder deze week meldden media dat in Syrië twee jongeren uit Nederland de dood hebben gevonden.

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) vindt het idee in ieder geval 'buitengewoon zinvol', zo zei hij zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed. "Hoe meer politiemedewerkers weten hoe het werkt in die cultuur, hoe beter het is."

© Novum 2013
wijkagenten
politie
den haag
jihadstrijders
syrië
nederland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi