Marokko staat voor schut in Tanzania en kan WK bijna vergeten

sport
49
24 mrt '13
De Leeuwen van de Atlas hebben zich wederom geblameerd.

De ploeg van Rachid Taoussi heeft vandaag de derde groepswedstrijd voor de kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië niet in winst weten om te zetten. Tegen het laag geklasseerde Tanzania ging Marokko met 3-1 onderuit. In Dar Es Salaam trad Taoussi met de voor hem geliefde spelers uit de Marokkaanse competitie op. Dat de ploeg ervaring en scherpte mist bleek uit de vele gemiste kansen in de eerste helft.

Direct na de thee kregen de Leeuwen van de Atlas de deksel op de neus na een doelpunt van Tanzaniaan Ulimwengu. Vervolgens zocht Marokko de aanval maar na slecht verdedigen van debutant Younes Hammal. Tien minuten voor het eind werd het zelfs 3-0 en Marokko was gezien. Na een voorzet van Amrabat maakte El Arabi nog wel de 3-1 maar het slotoffensief kwam te laat.

Op 2 juni staat Tanzania wederom tegenover Marokko. Mocht Marokko niet winnen is het land definitief uitgeschakeld. Door de winst van Ivoorkust lijkt er echter weinig hoop voor een kwalificatie. Het selectiebeleid van Taoussi zal wederom veel kritiek krijgen.

© Redactie 2013
marokko
tanzania
wk 2014
taoussi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?