Marokkaanse presentatrice: 'Neem een relatie voor je trouwt'
De omstreden presentatrice Nadia Larguet heeft weer eens van zich laten horen.
25 March 2013
lifestyle

In een interview met vrouwenmagazine Hola kwam ze met een opmerkelijke tip voor Marokkaanse vrouwen. Zo raadde ze haar landgenoten aan om verhoudingen te hebben alvorens je in het huwelijksbootje stapt. De 40-jarige Marokkaanse die zelf met de 65-jarige Nourdine Sail trouwde is niet vies van een beetje provoceerwerk. In 2009 sierde ze de voorpagina van het blad Femmes du Maroc.

Dat deed ze naakt en met een zwangere buik. De foto betekende voor Marokkaanse media een primeur. Tegenover Hola blikt ze terug op de foto die tot veel ophef leidde in het Noord-Afrikaanse land. Voor haar was het niet meer dan symboliek, al zegt ze de foto wel een speciaal plekje te hebben gegeven in de hal van haar woning. Kritiek op haar 25 jaar oudere man wuift ze weg.

Ze krijgt weleens de opmerking veel knapper dan haar man te zijn maar zegt dan dat hij veel slimmer is. Hoe de Marokkaanse bevolking tegen de nieuwe provoceertaal van Larguet staat is nog niet bekend maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat men niet positief zal zijn. Desondanks lijken steeds meer vrouwenorganisaties hun stem over seks en relaties voor het huwelijk te laten horen.

Een enkeling wil zelfs dat de wet, waarin staat dat buitenechtelijke gemeenschap verboden is in Marokko, afgeschaft moet worden.

marokko
nadia larguet
hola magazine
nouredinne sail
trouwen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi