Woede in Marokkaans stadje Tizi Ousli om doodgereden meisje

buitenland
21
28 mrt '13
Het stadje in de regio Taza is niet te spreken over de lokale autoriteiten.

Een schoolmeisje is in Tizi Ousli doodgereden door een vrachtwagen die veel te hard reed. Na het ongeluk op de nationale weg tussen Al Hoceima en Taza kwamen er echter geen nooddiensten opdagen omdat die er simpelweg niet zijn. Pas na een lange tijd kwamen enkele agenten aanzetten en een ambulance. Ondertussen probeerde de vrachtwagenchauffeur nog te ontsnappen maar dat liet de lokale bevolking niet toe. Het meisje dat medische hulp te laat ontving is uiteindelijk overleden.

Woedende burgers hebben dagen erna de dodelijke weg gebruikt om te protesteren tegen afwezige ambtenaren, geen politie en een ziekenhuis die te vaak gesloten is waardoor noodgevallen aan hun lot worden overgelaten. Het ongeluk blijkt geen uitzondering te zijn volgens Hibapress want doden vallen er wel vaker door de hoge snelheden die automobilisten hanteren. Op de weg waar mag zestig gereden mag worden zijn snelheden boven de 100 km/pu meer regel dan uitzondering. 

Een buurtbewoner zegt tegenover Hespress dat de bestuurders van Tizi Ousli nooit aanwezig zijn en daagt de journalist dan ook uit om een kijkje te gaan nemen bij het kantoor. 

Bekijk hier een video.

© Redactie 2013
marokko
tizi ousli
ziekenhuis
ongeluk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?