Honderden Marokkanen uit Syrië gehaald

buitenland
6
1 apr '13
Bijna vierhonderd Marokkanen zijn gerepatrieerd naar Marokko op kosten van de staat.

Dat meldde de Marokkaanse ambassade in Syrië vandaag. De Marokkanen werden uit het land gehaald naar aanleiding van de verslechterende veiligheidssituatie. De ambassade, die voorlopig vanuit Beiroet opereert, zegt dat de laatste Marokkanen ongeveer een week geleden naar Marokko werden teruggebracht. De meesten kwamen uit gevaarlijke grote steden zoals Damascus en de voorsteden Aleppo, Homs, Edleb, Deraa, Hama en Latakia. 

Marokko stelde onder meer een vliegtuig beschikbaar en hotels om mensen op te vangen die hun huis verloren of in afgelegen gebieden woonden. Een grote groep van de in totaal 2300 Marokkanen die terugkeerden ging op eigen kosten terug. Het totale aantal Marokkanen in Syrië zou rond de 3000 liggen. Naast zakenlieden zijn er ook veel vrouwen die getrouwd zijn met Syriërs en Palestijnse studenten met de Marokkaanse nationaliteit.

Het ministerie van Marokkanen in het buitenland werkte samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken om een speciaal budget beschikbaar te stellen voor deze groep Marokkanen.

© Redactie 2013
marokko
syrië
arabische lente
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?