Mohammed Al-Arifi: 'Fatwa over seksuele jihad grove leugen'

algemeen
54
1 apr '13
De Saoedische prediker sheikh Mohammed Al-Arifi zou een opmerkelijke fatwa hebben uitgevaardigd.

Afgelopen week verschenen in diverse media waaronder de Iraanse televisiezender Al-Alam dat de prediker een fatwa uitvaardigde voor moslimvrouwen. Zij zouden hun bijdrage kunnen leveren aan de jihad in Syrië om voor enkele uren met Syrische strijders het bed in te duiken. Het bericht was op z'n minst opmerkelijk te noemen omdat juist sjiitische gebruiken dit soort huwelijken om de seksuele driften te botvieren toelaten.

Het bericht werd kracht bijgezet nadat men melding maakte van jonge vrouwen uit Tunesië naar Syrië vertrokken om daar de zogenaamde 'seksuele jihad' te verrichten. De media citeerden enkele familieleden van de verdwenen meisjes die later ontdekten dat ze in Syrië zijn. Al-Arifi laat volgens Hespress weten dat hij zulke fatwa's nooit heeft uitgesproken en al helemaal niet via Twitter.

Het bericht op social media stamt dan ook af van personen die zich voordoen als de sheikh. Zijn officiële pagina heeft meer dan drie miljoen volgers en de rest bestaat alleen uit mensen die zijn naam gebruiken. Eerder sprak Al-Arifi ook tegenover Al Jazeera over de beweringen. Toen bestempelde hij zulke huwelijken, waarin de vrouw alleen ter genot dient, juist als streng verboden binnen de islam.

Binnen verschillende sjiitische stromingen zijn zulke huwelijken wel toegestaan.

Bekijk hier een video.

© Redactie 2013
mohammed al-arifi
syrië
arabische lente
seksuele jihad
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?