Marokkaan steekt zich in brand tijdens politieke bijeenkomst

buitenland
10
2 apr '13
Een jonge Marokkaanse aannemer heeft zich in Aknoul uit wanhoop in brand gestoken.

Een jonge aannemer heeft zichzelf in brand gestoken tijdens een bijeenkomst van de regerende PJD-partij in Aknoul, een stadje in Taza. Dat melden Hibapress en Al Massae vandaag. Hassan zou tot zijn daad gekomen zijn omdat hij in het ongelijk werd gesteld tijdens een financieel geschil met de gemeente. Tijdens de bijeenkomst van de PJD stak hij zichzelf vervolgens in brand.

Parlementariër Rachid Messaoudi probeerde het slachtoffer nog te redden maar kon niet voorkomen dat Hassan zwaargewond raakt en nu in levensgevaar is. De man is getrouwd, heeft kinderen en zou al vaker met zelfverbranding hebben gedreigd om zijn gelijk te krijgen. De aannemer zou kampen met sociale problemen omdat ook de financiële situatie van het gezin niet best te noemen is.

Volgens de media is dat deels te wijten aan de gemeente Aknoul. De aannemer zou nog veel geld ontvangen van de gemeente voor zijn werkzaamheden. De plaatselijke autoriteiten beweren op hun beurt dat de raad documenten heeft waaruit blijkt dat de aannemer nog geen recht heeft op het geld omdat bepaalde afspraken niet zijn nagekomen. In een verklaring betreurt de gemeenteraad de zelfverbranding van de wanhopige Marokkaan.

Na zijn zelfverbranding werd de aannemer met spoed naar een ziekenhuis in Taza gebracht waar hij de nodige hulp kreeg. Vervolgens werd hij naar het brandwondencentrum in Meknes gebracht. Media melden nu dat hij na zijn behandeling op de intensive care van het academisch ziekenhuis in Fes ligt.

© Redactie 2013
marokko
aknoul
zelfverbranding
geschil
aannemer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?