Marokkaanse Ruby boos over tactiek in proces Berlusconi

buitenland
10
4 apr '13
Ruby is niet te spreken over de onderzoekers in de zaak.

De Marokkaanse vrouw voor wier seksuele diensten de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi zou hebben betaald, heeft onderzoekers donderdag van psychologische oorlogsvoering beschuldigd. Karima el-Mahroug, beter bekend als Ruby, erkende in de rechtbank wel dat ze in het verleden heeft gelogen. El-Mahroug las het hof een zes pagina's lange verklaring voor waarin ze ontkende een prostituee te zijn. Ze zei nooit seks met Berlusconi te hebben gehad en stond erop dat de aanklagers haar kant van het verhaal aanhoren.

"Er is niets waarvoor ik me hoef te schamen en ik heb niets te verbergen", zei El-Mahroug. Ze veroordeelde de 'psychologische marteling' door mensen die deden alsof ze haar wilden helpen. Ook beschuldigde ze de media ervan haar te hebben belasterd. Berlusconi wordt ervan beschuldigd voor seks met El-Mahroug te hebben betaald toen zij nog een tiener was. Die zou hebben plaatsgevonden op een van de beruchte bunga-bunga-feestjes van Berlusconi. Beiden ontkennen seksueel contact te hebben gehad.

Het schandaal kwam in 2010 aan het licht toen bleek dat Berlusconi zijn macht had aangewend om El-Mahroug te helpen toen ze werd vastgehouden door de politie in Milaan. Ze zou drieduizend euro van een vriend hebben gestolen. Berlusconi zei dat hij haar hielp omdat hij dacht dat ze een familielid was van de voormalige president van Egypte, Hosni Mubarak.

El-Mahroug liet donderdag een oud paspoort zien waarop staat dat haar achternaam Mubarak is. Bij de aanmaak van dat paspoort hadden ambtenaren een fout gemaakt. Ze zei vaak van die fout gebruik te hebben gemaakt door te zeggen dat ze familie was van de Egyptische ex-president. Ze verontschuldigde zich voor haar fantasie, maar zei dat ze het had gedaan om 'de armoede en het lijden waarin ik ben geboren en opgegroeid te ontvluchten'.

De in Marokko geboren El-Mahroug verhuisde als tiener met haar familie naar Italië. Toen ze 14 was verliet zij het ouderlijk huis.

© Novum 2013
marokkaanse
karima el-mahroug
ruby
berlusconi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?