De Boer: 'Ik hoop dat Maher komt'

sport
10
4 apr '13
Als Christian Eriksen of Siem de Jong komende zomer bij Ajax vertrekt, wil Frank de Boer Adam Maher halen.

De AZ-middenvelder heeft meermaals aangegeven toe te zijn aan een stap hogerop. Ajax kan z'n borst natmaken, want ook PSV is zeer geïnteresseerd in Maher. "Ik denk dat Adam Maher heel goed bij Ajax zou passen", zegt De Boer in Voetbal International. "Hij heeft de kwaliteiten om op de plek van Christian of Siem te spelen."

"Op onze aanvallende middenveldposities wordt veel van een speler geëist. Je moet niet alleen het spel verdelen, ook verdedigend moet je meedoen. Adam kan dat allebei", heeft De Boer gezien. "Hij is van nature een spelmaker en heeft ook als verdedigde middenvelder gespeeld. Daardoor ontwikkelt hij zich op een breed vlak."

Ajax heeft een schaduwlijst van ongeveer vijftien spelers die interessant kunnen zijn. De Boer laat zich over hun status regelmatig informeren door directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Veel hangt af van welke spelers er mogelijk vertrekken komende zomer. En hoe onze eigen talenten zich ontwikkelen. Maar we oriënteren ons goed om straks op alles voorbereid te zijn."

© Voetbalprimeur 2013
maher
transfer
ajax
psv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi