Marokko opgeschrikt door 'hondenvleesschandaal'

buitenland
64
5 apr '13
De Marokkaanse autoriteiten hebben een walgelijke ontdekking gedaan.

In Casablanca werden woensdag 37 lijken van honden ontdekt die op het punt stonden om verwerkt te worden tot worstjes. De worstjes zouden vervolgens in de oude medina van de stad verkocht worden. Dat meldt Aujourd’hui le Maroc. De dode honden werden in de auto van een slager gevonden. De man werd toevallig aangehouden omdat hij enkele verkeersregels overtrad.

De bron meldt dat de politie uit nieuwsgierigheid zijn auto vervolgens controleerde. Na de ontdekking kon de slager niets anders doen dan bekennen dat het vlees van de honden uiteindelijk verkocht moesten worden aan nietsvermoedende klanten. Er blijkt onder kleine restaurantjes in de oude medina een vraag te zijn naar hondenvlees. Dit schandaal zorgt ervoor dat de discussie over vlees wederom oplaait.

Toch is het 'hondenschandaal' een verre van alleenstaand geval in Marokko. In januari 2009 werd een restauranteigenaar gearresteerd voor het verkopen van hondenvlees. Hij kreeg toen zes jaar cel opgelegd voor de oplichting. Tijdens het gevoerde onderzoek bekende de man dat hij het vlees van honden eerst met chemicaliën mengde om de geur en kleur te maskeren.

De gezondheidsautoriteiten hebben nog niet gereageerd op de ontdekking van woensdag.

© Redactie 2013
marokko
casablanca
hond
paardenvlees
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?