Marokkanen schamen zich kapot voor 'Ruby'

buitenland
55
5 apr '13
De Marokkaanse gemeenschap in Italië hekelt de bekendheid van Karima El Mahroug.

Gisteren verscheen de 20-jarige Ruby voor de rechtbank in Milaan. Daar uitte ze kritiek over de behandeling van haar zaak en dat van beschermheer Berlusconi. Tegenover de Italiaanse pers liet ze weten dat ze onschuldig is. Daarbij had ze geen goed woord over justitie en journalisten die haar het leven onmogelijk maken. 'Ik wil mezelf verdedigen tegen de leugens en vooroordelen', zo sprak de Marokkaanse. 

'Dezelfde mensen die de waarheid proberen te manipuleren hebben me gemaakt tot wat ik niet ben: namelijk een prostituee. Ik wil dat mijn dochter trots is op haar moeder', zei ze snikkend tijdens het persmomentje. Hoewel ze alle beweringen luid ontkende heeft de Marokkaanse gemeenschap in Italië geen goed woord over de jonge Karima El Mahroug, die er duidelijk anders uitzag dan voorheen. 

Zo kleedde 'Ruby', gewapend met Marokkaanse paspoort, zich niet bloot en had ze normale platte laarzen aan volgens Yabiladi. De Marokkanen in het land willen nu maar een ding en dat is nooit meer iets horen van de zaak die de hele gemeenschap in een slecht daglicht zet. 'Dit is hchouma! Een schande voor ons Marokkanen in Italië om een Marokkaanse in een dergelijk geval te zien', zo liet Taoufik weten die lid is van een Marokkaanse gemeenschap in Genua.

Taoufik gaat verder: 'We weten natuurlijk dat sommige Marokkaanse vrouwen prostituee zijn in Italië maar het geval van Ruby is een schande. We zouden allemaal graag zien dat de succesvolle Marokkanen op televisie verschijnen. Als dit de uitkomst van integratie is, kunnen we beter terug naar Marokko'.

© Redactie 2013
marokko
ruby
karima el mahroug
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?