Shisha zorgt voor steeds meer tbc in Marokko

buitenland
10
5 apr '13
De gemeente van Casablanca maakt zich zorgen over de waterpijp.

Een officiële bron bij de gemeenteraad in de economische stad van Marokko meldt dat het aantal mensen met tuberculose steeds meer toeneemt. Dat komt volgens de bron door de opkomst van de waterpijp in de grote stad, meldt Hespress. De vele politieacties tegen cafés waar men shisha rookt zijn positief maar niet genoeg om het aantal zieken terug te dringen. 

Volgens Hespress lijden vooral jongeren aan steeds meer gezondheidsklachten door de waterpijp. De anonieme gemeenteraadslid liet weten dat een aantal café-eigenaren een waar kat en muis spel spelen met de lokale autoriteiten om niet gepakt te worden. De bron haalde enkele zorgwekkende cijfers naar voren om zijn punt duidelijk te maken. Bij zowel vrouwen als mannen is het aantal gevallen van tuberculose ernstig toegenomen.

Terwijl er in Casablanca de afgelopen jaren slechts 5000 gevallen van tbc telde waren dat er in 2012 ruim 30.000(!). Vooral de populaire wijken van de stad kampt met dit probleem. Waarom de bron anoniem wilde blijven meldde Hespress niet.

© Redactie 2013
marokko
shisha
waterpijp
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi