Dode Utrecht niet bezweken door vechtpartij

algemeen
0
8 apr '13
De dood van de man die vrijdag overleed in een park in Utrecht is niet veroorzaakt door zijn belager.

Het slachtoffer is omgekomen aan een zwelling in de hersenen als gevolg van een medische aandoening. Dat heeft sectie uitgewezen, meldt het Openbaar Ministerie maandag. Tot nu toe werd aangenomen dat de man omkwam nadat een vechtpartij in het Majellapark volledig uit de hand was gelopen. Het 30-jarige slachtoffer uit Sierra Leone ging door nog onbekende reden op de vuist met een 25-jarige landgenoot zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Daarbij zouden ze elkaar hebben afgetuigd met een ketting en een schroevendraaier. Mogelijk was een drugsdeal de aanleiding van de ruzie. Agenten die op de melding afkwamen zagen kort na de vechtpartij op het Thomas à Kempisplantsoen een van de mannen liggen. De andere zakte voor hun ogen in elkaar en overleed korte tijd later. Justitie onderzoekt nog de precieze aard en oorzaak van de aandoening van het slachtoffer.

De 25-jarige man heeft bij de vechtpartij steekwonden opgelopen en is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De politie liet eerder maandag nog weten dat zijn toestand onveranderd was en dat hij nog onder behandeling was. De man blijft in afwachting van de definitieve onderzoeksresultaten verdachte van mishandeling. Hij wordt niet voorgeleid.

© Novum 2013
utrecht
majellapark
moord
vechtpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?