Hackers bedreigen Marokko bij ingrijpen

algemeen
12
9 apr '13
In een toespraak hebben Arabische hackers de autoriteiten van Marokko en Tunesië gewaarschuwd.

De hackers liepen met de waarschuwing vooruit op eventuele sancties van de autoriteiten naar aanleiding van de aanval tegen onder andere Israël. Mocht de Marokkaanse regering acties ondernemen tegen de groep 'wacht hen hetzelfde lot als dat van Israël', verwijzend naar de massale aanval van afgelopen weekeind. Voor Marokko is het belangrijk om dat te voorkomen omdat het nog maar de vraag is of websites van overheidsinstanties goed genoeg beveiligd zijn.

De waarschuwing werd in een video uitgesproken en werd door een lid van Anonymous in het Arabisch opgelezen. De autoriteiten werden gewaarschuwd om geen enkele poging te ondernemen om te voorkomen dat hackers hun aanvallen tegen Israël voortzetten. Ook uit de twee gewaarschuwde landen komen veel hackers die aan de aanval meedoen. Wie wel een campagne tegen de hackers staat wacht hen hetzelfde lot: 'Ze zullen dezelfde behandeling krijgen als de zionisten'.

Tot slot gaf de woordvoerder ook de exacte tijd van een nieuwe eventuele aanval: 'Maandag om 20:00'. Of de autoriteiten trek hebben in een cyberoorlog is nog maar de vraag. De Marokkaanse sheikh Zamzami staat in ieder geval aan de kant van de hackers. Hij verklaarde tegenover Hespress dat hij een oorlog via technologie ook als een vorm van jihad tegen het zionisme ziet.

© Redactie 2013
marokko
hackers
tunesië
arabische wereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi