Malaga woest na bizarre uitschakeling: 'Dit is racisme'

sport
8
10 apr '13
In een bizar slot moest Malaga het onderspit delven tegen de Duitsers.

De steenrijke eigenaar van Malaga, Abdullah Al-Thani, heeft boos gereageerd op de uitschakeling tegen Borussia Dortmund in de Champions League. De Spaanse club voelt zich bekocht omdat een buitenspeldoelpunt van Felipe Santana in blessuretijd werd goedgekeurd. "Dit heeft niets met voetbal te maken, dit is racisme", liet de sjeik weten.

De Duitsers wonnen het kwartfinaleduel thuis met 3-2, nadat de heenwedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel was geëindigd. Als het aan de Qatarese investeerder ligt komt er een grondig onderzoek van de UEFA naar de uitschakeling van Malaga. Bij de 1-2 van Malaga ging de grensrechter al in de fout, maar daar ging Al-Thani niet op in.

Ook trainer Manuel Pellegrini was niet te spreken over de arbitrage dinsdagavond in Dortmund. "Toen wij met 1-2 voorkwamen, was er geen arbitrage meer. Zij drongen ons terug door te duwen en gebruik te maken van de ellebogen", aldus de Chileen, die zijn ploeg door treffers in de 91e en 92e minuut alsnog zag verliezen.

"Twee spelers van Dortmund hadden een rode kaart moeten krijgen, al voor het buitenspeldoelpunt dat niet had mogen tellen. We vertrekken met een bitter gevoel." Als Pellegrini met de debutant was doorgedrongen tot de halve eindstrijd, had hij zijn kunstje uit 2006 herhaald. Toen leidde hij Villarreal naar de laatste vier.

Roque Santa Cruz kon nog niet geloven wat er was gebeurd. "We waren vier minuten verwijderd van de halve finale. In de kleedkamer heerst een gevoel van teleurstelling. We hadden het in eigen hand", zei de aanvaller.

© Novum 2013
malaga
borussia dortmund
champions league
racisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?