Marokkaanse Belg zwaargewond terug uit Syrië

buitenland
18
10 apr '13
Een jonge Vlaming met Marokkaanse roots is onlangs teruggekeerd naar België.

Tijdens gevechten tegen regime van Assad liep hij volgens De Standaard een schotwond op. De 21-jarige Houssien E. wordt nu in een Brussels ziekenhuis onder strenge bewaking verpleegd. De jongeman verdween in augustus spoorloos. De autoriteiten hielden hem scherp in de gaten want hij was pas veroordeeld voor het verwonden van agenten tijdens rellen in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek. 

De politie stelt dat Houssien lid was van Sharia4Belgium maar de jongeman zelf wil daar niets van weten. Hij werd aangehouden en een maand later veroordeeld tot 200 uur werkstraf. Enkele weken later verdween Houssien.  Zijn ouders dachten dat hij in Marokko was maar overheidsinstanties wezen naar Syrië op basis van berichten die hij op het internet achterliet. Houssien keerde onlangs op onbekende wijze terug.

Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken weet niets van zijn terugkomst. Zijn behandeling in een ziekenhuis geniet strenge veiligheidsmaatregelen. Alleen naaste familie mag hem bezoeken. Naast een goed gesprek met de politie wacht hem een celstraf van vijftien maanden omdat hij zijn werkstraf niet heeft uitgevoerd.

© Redactie 2013
marokko
marokkaan
belgië
syrië
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?