15 jaar cel voor wraakmoord na verkrachting zusje

algemeen
38
12 apr '13
Drie familieleden moeten lang de cel in voor wraakmoord.

Twee broers en hun neef uit het Limburgse Gennep zijn veroordeeld tot celstraffen tot vijftien jaar voor de moord op een 20-jarige man uit Cuijk in september 2010. De mannen wilden de Brabander dood hebben omdat hij een dag voor de moord het zusje van de broers zou hebben verkracht. De 30-jarige broer en de 24-jarige neef kregen beiden vijftien jaar cel, gelijk aan de eis van justitie.

De rechtbank in Den Bosch acht bewezen dat ze het slachtoffer hebben opgezocht en hem op klaarlichte dag op straat tegen zijn hoofd hebben geschopt en geslagen. Vervolgens hebben ze hem meerdere keren in zijn lichaam en hals gestoken, waarna het slachtoffer op straat aan zijn verwondingen overleed.

De jongste verdachte, van 21 jaar, kreeg drie jaar cel. Hij was volgens de rechtbank alleen betrokken bij de voorbereiding en de chauffeur van de vluchtauto. Het Openbaar Ministerie had tegen hem vijf jaar cel geëist. De rechtbank wilde de 30-jarige en de 24-jarige mannen eigenlijk zestien jaar cel opleggen.

Daar is een jaar van afgetrokken omdat de 24-jarige man verminderd toerekeningsvatbaar is en de oudste verdachte lang heeft moeten wachten tot het onderzoek van zijn medeverdachte klaar was.

© Novum 2013
eerwraak
moord
gennep
verkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?