Facebooks Zuckerberg lanceert politieke partij

algemeen
25
12 apr '13
Samen met anderen uit Silicon Valley is Facebook-directeur Mark Zuckerberg een politieke beweging begonnen.

Zuckerberg kondigde de lancering van Fwd.us (uitgesproken als forward us) aan in een artikel in The Washington Post. Fwd.us is gericht op de herziening van het Amerikaanse immigratiebeleid, op stimulering van het onderwijs en op de bevordering van investeringen in wetenschappelijk onderzoek, schreef Zuckerberg. Volgens de groep is er een andere benadering wat betreft deze onderwerpen nodig als de Verenigde Staten economische vooruitgang willen boeken.

Hierbij hoort volgens Zuckerberg dat immigranten kans op het Amerikaanse staatsburgerschap hebben. "We hebben een vreemd immigratiebeleid voor een land van immigranten", schreef hij. "En het is een beleid dat niet geschikt is voor de wereld van vandaag de dag." Zuckerberg, wiens voorouders immigranten waren, zei dat hij een grote verandering van het immigratiebeleid wil.

Dat nieuwe beleid moet volgens hem effectieve grensbewaking omvatten, uitzicht bieden op het staatsburgerschap en de meest getalenteerde en hardwerkende mensen aantrekken, 'waar die ook geboren zijn'. Zuckerberg riep ook op tot een hoger niveau van het onderwijs en een grotere focus op het leren over wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

De kennis van vandaag en de op ideeën gebaseerde economie is heel anders dan de economie van de twintigste eeuw, die was gebaseerd op natuurlijke hulpbronnen, industriële machines en arbeid, zei de 28-jarige gesjeesde Harvard-student. Fwd.us is opgericht 'om de kenniseconomie op te bouwen die de VS nodig hebben om meer banen, innovatie en investeringen te garanderen'.

Achter de beweging staan onder meer LinkedIn-baas Reid Hoffman, durfkapitalisten John Doerr en Jim Breyer en Ruchi Sanghvi van Dropbox, die de eerste vrouwelijke techneut bij Facebook was.

© Novum 2013
silicon valley
politiek
mark zuckerberg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?