Zeker twee doden bij explosie Boston

buitenland
33
15 apr '13
Bij de finish van de marathon van Boston hebben zich maandag twee explosies voorgedaan.

Hierbij zijn meerdere gewonden gevallen, maar hoeveel precies en de ernst van hun verwondingen zijn nog niet bekend. Bebloede toeschouwers werden weggedragen naar een tent die was opgezet om vermoeide lopers op te vangen. De politie spoedde zich tussen de lopers door die terugrenden naar het parcours. "Er liggen veel mensen op de grond", zei een van de deelnemers.

De organisatie van de marathon liet op haar Facebook-pagina weten dat er twee bommen waren ontploft. De eerste explosie deed zich ongeveer drie uur voor nadat de winnaars van de wedstrijd over de eindstreep waren gekomen. De tweede explosie volgde enkele tellen later.

De marathon van Boston is de oudste ter wereld die ieder jaar wordt gelopen. De ongeveer 25 duizend deelnemers die zich dit jaar hadden ingeschreven waren nog niet allemaal binnen toen de ontploffingen zich voordeden.

De nabijgelegen Prudential Tower, het op een na hoogste gebouw in Boston waarin op de begane grond een winkelcentrum is gevestigd, werd ontruimd, evenals het luxueuze Mandarin Oriental hotel. De politie maakt melding van zeker drie doden en ruim twintig gewonden.

Update: 
Al Jazeera meldt dat er meerdere bommen zijn gevonden die niet zijn afgegaan.

Update:
Minimaal zeventig Nederlanders liepen de marathon in Boston. Over hun lot is nog weinig bekend.

Update:
Al Arabiya meldt op basis van berichten van New York Post dat na de tweede explosie een 20-jarige Saoediër gewond is geraakt. Volgens het medium is hij de eerste verdachte in de zaak. De politie van Boston ontkende dit echter.

Update:
Prominente nieuwsmedia CNN en CBS noemen de explosief nu het gevolg van een 'terroristische aanval'.

Update:
Het aantal gewonden loopt fors op. Momenteel rond de 100 gewonden waarvan velen zwaargewond.

Update:
De Amerikaanse president Barack Obama uitte in een persconferentie zijn medeleven met de nabestaanden. 'Alle Amerikaanse burgers leven mee met Boston.' Ook Obama heeft nog geen mededelingen geuit over meer doden of een eventuele verdachte.

© Novum 2013
marathon
boston
bom
explosies
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?