Marokkaanse jongen (16) vecht mee in Syrië

buitenland
32
16 apr '13
Een 16-jarige jongen uit Sebta levert strijd tegen de troepen van Assad.
Dat melden Marokkaanse media na gesprekken met zijn ouders. Tiener Nordin nam op 1 april contact op met zijn ouders om zijn verhaal te doen. De Spaanse veiligheidsdiensten bevestigen het verhaal en stellen dat Nordin op 23 maart in de middag naar Syrië vertrok via de Marokkaanse grens. Toen ze een dag later niets van hun zoon hoorden belden ze de nooddiensten.

De jongen liet een week later tegenover zijn ouders Achmed en Touriya weten in Syrië te zijn om te strijden 'op de weg van God'. Het aantal Marokkanen die in Syrië strijden stijgt daarmee gestaag. Rachid Wahbi, een 32-jarige taxichauffeur uit Ceuta, is een van de Marokkaanse doden in Syrië. Vooral in de enclaves Ceuta en Melilla zijn er volgens de autoriteiten bewegingen die Marokkanen ertoe bewegen om naar Syrië te vertrekken.

Ook Marokkanen uit Nederland, Frankrijk, België en Duitsland schromen niet om de wapens in Syrië op te pakken. De afgelopen weken verklaren steeds meer rebellenleiders geen behoefte te hebben aan extra mankracht maar aan wapens, hulpmiddelen en geld. Islamitische geleerden wereldwijd melden op hun beurt dat een reis naar Syrië ten zeerste afgeraden is.
© Redactie 2013
marokko
syrië
arabische lente
strijders
nordin
sebta
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
afrika cup
donald trump
can 2019
teheran
caf
syrië
egypte
washington
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech