Verdachte aanslagen Boston dood

buitenland
127
19 apr '13
De blanke verdachte werd gedood tijdens een schietpartij.

Een van de twee verdachten van de bomaanslagen in Boston en een dodelijke schietpartij in de Amerikaanse stad Cambridge is dood. De andere is nog voortvluchtig. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse politie vrijdag gezegd. De twee verdachten zouden donderdagavond op de campus van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Cambridge een agent hebben doodgeschoten.

Daarna zouden ze onder bedreiging van een vuurwapen een auto hebben gekaapt. De inzittende van het voertuig werd later ongedeerd vrijgelaten. Wat volgde was een wilde achtervolging van Cambridge naar Watertown, waarbij de verdachten explosieven naar de hen volgende politieauto's gooiden. Een van de twee raakte bij schotenwisselingen zwaargewond en bezweek later. De andere verdachte wist te ontkomen, zei de politie.

De voortvluchtige wordt beschouwd als een terrorist die erop uit is mensen te doden en is vuurwapengevaarlijk, aldus de politie. Het zou gaan om een blanke man met krulhaar.  Inwoners van Watertown, een voorstadje van Boston, is geadviseerd voor niemand open te doen en deuren gesloten te houden.

© Novum 2013
boston
aanslag
marathon
cambridge
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?