Nog eens 10 kinderen gered in zaak pedomonster Robert M.

algemeen
7
23 apr '13
In de nasleep van de zaak zijn nog eens tien kinderen in Nederland van verder misbruik gered.

De kinderen zijn opgespoord met informatie uit het internationale onderzoek rondom hoofdverdachte Robert M., zegt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie dinsdag. De tien kinderen werden nog misbruikt toen zij in het onderzoek kwamen bovendrijven. De woordvoerder wil niets zeggen over de leeftijd van de kinderen.

Het internationale onderzoek onder de naam Holitna leverde 508 dossiers in onder meer de VS, Canada en Duitsland op. Daarin was Robert M. met meer dan elfhonderd internetcontacten de spil. Onder de dossiers zijn 68 Nederlandse dossiers, die tot 25 opsporingsonderzoeken leidden. In de overige dossiers werd niemand verdacht omdat die alleen over chatcontacten gingen waarin niets strafbaars werd gedaan of opgebiecht.

In het onderzoek zijn in Nederland negentien verdachten aangehouden voor ontucht, misbruik en bezit, productie en verspreiding van kinderporno. Acht van hen kregen tot vier jaar cel opgelegd, een verdachte kreeg een voorwaardelijke werkstraf. Een ander wordt onder voorwaarden niet vervolgd. Een verdachte is overleden.

Tegen Robert M. is in hoger beroep twintig jaar cel en tbs geëist. Vrijdag spreekt het Amsterdamse gerechtshof een vonnis uit.

© Novum 2013
robert m
pedofiel
pedofilie
nederland
holitna
vs
canada
duitsland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?