'Fraude met toeslagen groter dan gemeld'

algemeen
4
25 apr '13
De grootschalige fraude is veel groter dan de autoriteiten melden.

De fraude door Bulgaren met huur- en zorgtoeslagen is veel groter dan staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) tot nu toe heeft gemeld. Dat stelt RTL Nieuws donderdag op basis van een vertrouwelijk rapport. Volgens het stuk komt de fraude niet alleen voor in Rotterdam, maar door het hele land. Ook zijn het niet alleen Bulgaren die zich eraan bezondigen.

"De fraude en het misbruik beperkt zich niet tot Rotterdam, maar vindt ook in andere steden in Nederland plaats", staat in het rapport. De Belastingdienst zou hiervan op de hoogte zijn geweest. Weekers toonde zich zondag geschokt over de fraudezaak in Rotterdam, nadat Brandpunt en RTL Nieuws erover hadden bericht.

De reactie van Weekers wekte de woede van ambtenaren van de Belastingdienst, die zeiden de problemen wel degelijk te hebben aangekaart. Er zou echter niet naar hen zijn geluisterd. In een brief aan de Tweede Kamer repte Weekers woensdag van een 'specifieke zaak' in Rotterdam. In deze zaak zijn twee verdachten opgepakt.

© Novum 2013
fraude
bulgaren
weekers
vvd
belasting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?