Meisje in Marokko springt van gebouw na brute groepsverkrachting

buitenland
170
25 apr '13
Een meisje uit Ouarzazate heeft na een schokkende ervaring een zelfmoordpoging gedaan.

Marokko is nog niet bijgekomen van de aanval op de 12-jarige Ouiam uit Sidi Kacem maar is opnieuw opgeschrikt door een verschrikkelijke aanval. In Tinghir, regio Ouarzazate, sprong het 17-jarige meisje van het huis waarin ze woonde nadat ze brutaal werd verkracht door drie jonge mannen. Het meisje, wiens identiteit niet werd bekendgemaakt, overleefde de val maar brak verschillende ledematen en liep verwondingen op aan haar wervelkolom, meldt Hibapress.

De feiten werden bevestigd door Abdel Alkhadiri lid van een organisatie die opkomt voor jongeren in Tanghir. In een telefoongesprek met Hibapress liet hij weten dat de drie daders inmiddels gearresteerd zijn door de gerechtelijke politie. Op zes mei zullen ze voor de rechter verschijnen tijdens de eerste zitting in hun proces. Alkhadiri is momenteel bezig met het voorbereiden van een wake op de binnenplaats van het centrum voor aanstaande zondag.

Burgers kunnen zich op deze manier solidair tonen en hun veroordeling uiten tegenover het seksueel geweld in de regio. Het slachtoffer ligt momenteel in zeer kritische toestand in een regionaal ziekenhuis in Ouarzazate waar haar enkele operaties wachten.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2013
marokko
ouarzazate
verkrachting
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?