Koning Marokko helpt bij opknappen joodse begraafplaats

buitenland
83
6 mei '13
Mohammed VI gaat definitief helpen bij het restaureren van een joodse begraafplaats.

Marokkaanse media kondigden de eventuele hulp afgelopen week aan maar de kogel is nu door de kerk. Op de Kaapverdische eilanden gaat een joodse begraafplaats gerestaureerd worden met hulp van koning Mohammed VI. Carol Castiel is een Amerikaanse die zich inzet voor de joodse graven in Kaapverdië en noemt de inzet van de koning 'heel bijzonder', meldt de Volkskrant.

Voor Marokkaanse joden is Kaapverdië een belangrijke eilandengroep omdat deze groep er zich vestigde in de negentiende eeuw. Deze groep was echter klein en later vermengden ze zich met de katholieke bevolking. Casteil noemde de hulp heel bijzonder van een islamitische koning die in een katholiek land joodse begraafplaatsen opknapt.

Koning Mohammed VI wil de Sefardische joden niet vergeten en de gedachten aan hun in stand houden. Daarom krijgt het project in Praia de financiële steun. De steun heeft al voor veel critici gezorgd omdat veel Marokkanen vinden dat de koning het geld beter kon gebruiken als steun voor de armste landgenoten.

© Redactie 2013
marokko
mohammed vi
kaapverdië
joden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?