Drie vermiste vrouwen na tien jaar teruggevonden

buitenland
30
7 mei '13
Een man zag na een bezoek aan de McDonald's een vrouw die zich vreemd gedroeg.

Drie Amerikaanse vrouwen die ruim tien jaar geleden apart van elkaar spoorloos verdwenen, zijn maandag teruggevonden in een huis in Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio. De vrouwen hebben jaren vastgebonden doorgebracht in de woning. Drie broers zijn in verband met de zaak aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Volgens de politie lijken de vrouwen in goede gezondheid te verkeren.

Ze zijn voor de zekerheid voor controle naar een ziekenhuis gebracht, waar ze worden herenigd met hun familie. Buurman Charles Ramsey, die inmiddels tot volksheld is uitgegroeid, hoorde maandag geschreeuw en zag hoe een van de vrouwen, Amanda Berry, wanhopig probeerde een deur van het huis te openen. De deur ging maar een klein stukje open, net genoeg om haar hand naar buiten steken. De buurman opende de deur en Berry belde vervolgens de alarmcentrale.

Tegen de telefonist van de alarmcentrale zei ze: "Ik ben Amanda Berry, ik ben al tien jaar in het nieuws. Ik ben ontvoerd en al tien jaar vermist. Hier ben ik nu, ik ben nu vrij." Ze smeekte de telefonist om de politie langs te sturen.

Naast Amandy Berry werden ook Gina DeJesus en Michelle Knight in het huis vastgehouden. Berry verdween in 2003 op 16-jarige leeftijd toen ze na haar werk bij Burger King een lift kreeg. DeJesus werd in 2004 op 14-jarige leeftijd ontvoerd toen ze van school op weg naar huis was. De nu 32-jarige Knight verdween in 2002.

De broers die werden opgepakt zijn allen in de vijftig. Een van hen woonde in het huis waar de vrouwen gevangen werden gehouden. Waar de mannen voor worden aangeklaagd is nog niet bekend.

© Novum 2013
vs
charles ramsey
cleveland
ontvoering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?