'Taliban mogelijk achter aanslag op islampartij Pakistan'

buitenland
4
7 mei '13
Op de kandidaat van een islampartij is in Pakistan een aanslag gepleegd.

Een aanslag op een kandidaat van de Pakistaanse Jamiat-Ulema-e-Islam Partij heeft dinsdag aan zeker twaalf mensen het leven gekost. Nog eens 35 mensen raakten gewond. De kandidaat voor wie de aanslag was bedoeld, bleef ongedeerd. De aanslag was het werk van een zelfmoordterrorist op een motorfiets. Het was de tweede keer in evenzoveel dagen dat de islamistische partij het doelwit werd van een aanslag.

De aanslag van dinsdag vond plaats op een markt in Hangu, in het aan Afghanistan grenzende stammengebied in het noordwesten van Pakistan. Maandag vielen bij een aanslag op een verkiezingsbijeenkomst van de Jamiat-Ulema-e-Islam Partij 25 doden en tientallen gewonden. De verantwoordelijkheid voor die aanslag, eveneens in het noordwesten van het land, is inmiddels opgeëist door de Taliban.

De Pakistaanse Taliban hebben de laatste weken hun pijlen vooral gericht op Pakistaanse seculiere partijen. Een Taliban-woordvoerder zei dat de aanslag van maandag was gericht op Munir Khan Orakzai, een van de sprekers op de bijeenkomst. Orakzai werd op de korrel genomen omdat hij als parlementslid de operaties van het Pakistaanse leger tegen de Taliban steunde.

Zaterdag 11 mei worden in Pakistan algemene verkiezingen gehouden.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2013
pakistan
islampartij
islam
sharia
jamiat ulema el islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?