Docenten ontslagen om 'grensoverschrijdend gedrag'

algemeen
6
8 mei '13
De docenten zouden te ver zijn gegaan met hun gedrag richting scholieren.

Drie docenten van de Arnhem Business School zijn dinsdag op staande voet ontslagen wegens 'grensoverschrijdend gedrag' richting studenten. Dat heeft de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bekendgemaakt. Wat de docenten precies hebben gedaan dat niet door de beugel kon, wil een woordvoerder van de HAN niet kwijt.

Een student maakte enkele weken geleden melding van het gedrag van de docenten. Daarop besloot het bestuur van de school een onafhankelijk onderzoek in te stellen. De docenten werden in afwachting van de resultaten op non-actief gezet. Toen uit het onderzoek bleek dat hun gedrag inderdaad grensoverschrijdend was, werden zij op staande voet ontslagen. Of het om mannelijke of vrouwelijke docenten gaat wil de zegsman niet kwijt.

De HAN laat weten de kwestie zeer te betreuren. De school wil nu aanvullend onderzoek laten verrichten om een compleet beeld te krijgen van de situatie op de hogeschool. Daarvoor is een anoniem meldpunt opgericht voor studenten, docenten en medewerkers met klachten.

© Novum 2013
docenten
arnhem business school
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi