Dader aanval Ouiam voor rechter gesleept

buitenland
13
8 mei '13
De verdachte van de aanval op Ouiam Najih is dinsdag voor de rechter verschenen.

De verdachte is geboren in 1967, vader van zes kinderen en werd verscheen gisteren voor de rechter bij het Hof van Beroep in Kenitra voor verhoor. Hij verscheen ook op 26 april voor de rechter toen hij de aanklacht hoorde die officieel 'gewelddadige poging tot verkrachting van een minderjarig meisje, mishandeling en verwonden met een wapen' luidt. In de pers ontstond nog onduidelijkheid over de feiten op de bewuste dag maar van verkrachting blijkt nu geen sprake. 

Ouiam woont in een dorp op ongeveer 60 kilometer van de stad Sidi Kacem en werd bruut aangevallen toen ze water ging halen voor haar familie. De aanval zorgde voor veel woede in Marokko bij zowel bevolking als maatschappelijke organisaties. Zondag kwamen honderden burgers bestaande uit beroemde sporters, kunstenaars, acteurs en ouders bijeen in Casablanca om te protesteren tegen deze gruwelheden. 

Mogelijk volgt een zwaar vonnis die in de ingezette lijn zou passen als het gaat om gewelddadig misbruik of een poging daartoe. In mei 2011 veroordeelde het Hof van Beroep in Kenitra een Spaanse man tot 30 jaar celstraf voor het seksueel misbruiken van tien kinderen in de leeftijden van 2 tot 14 jaar. Het maatschappelijk middenveld eist een soortgelijke straf voor de aanval op de kleine Ouiam.

Overigens gaat het met het slachtoffertje goed. Ze verblijft in een kliniek in Casablanca en herstelt van haar verwondingen. In een onlangs verschenen video bedankte ze iedereen die haar de afgelopen weken heeft gesteund.

© Redactie 2013
marokko
ouiam
sidi kacem
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?