Politie beschermt biddende vrouwen bij Klaagmuur tegen orthodoxe joden

buitenland
34
10 mei '13
Orthodoxe joden probeerden de vrouwen aan te vallen bij de Klaagmuur.

De Israëlische politie heeft vrijdag veel moeite gedaan om een groep liberale joodse vrouwen de kans te geven te bidden bij de Klaagmuur. Honderden orthodoxe mannen en vrouwen waren te hoop gelopen om de leden van Women of the Wall van de Klaagmuur te verjagen. De politie zette dranghekken in en vormde een menselijke keten om de woedende orthodoxen tegen te houden.

Het was voor het eerst dat de vrouwen politiesteun kregen. Dat is het gevolg van een rechterlijke beslissing, waarbij werd bepaald dat vrouwen het recht hebben bij de Klaagmuur te bidden. Volgens orthodoxe joden is dat recht louter aan mannen voorbehouden.

Werden eerder juist de vrouwen bij de Klaagmuur door de politie aangehouden, nu pakte de politie drie orthodoxe betogers op, zei politiewoordvoerder Micky Rosenfeld. "Dit is een historisch moment", zei Shira Pruce, woordvoerster van Women of the Wall.

"De politie heeft een fantastische klus geklaard door vrouwen te beschermen die vrijelijk bij de Klaagmuur wilden bidden. Dit is gerechtigheid."

© Novum 2013
joden
orthodoxe joden
women of the wall
zionisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?