'Vechten in Syrië in strijd met Koran'

buitenland
0
10 mei '13
Een groep van ongeveer twintig islamitische organisaties hebben zich uitgesproken over de zaak.

De Belgische moslims willen hebben een verklaring aangenomen die tegen de deelname is aan de gewapende strijd van moslimjongeren in Syrië. Deze boodschap moet wijdverspreid worden over de gehele gemeenschap in België zodat jongeren geïnformeerd worden. De groep, bestaande uit imams, theologen en moskeeën stelt dat deze vorm van strijd niet toegestaan is en juist ingaat tegen de Koran.

Vooral het feit dat jongeren vertrekken zonder hun ouders in te lichten en hen in verdriet achterlaten is een belangrijk punt hiervan. Onder de organisaties waren onder andere de Europese Raad van Marokkaanse Oulema, de Raad van Theologen van moslims en de Liga van imams in België. Zij stellen dat de jongeren die zich aansluiten bij de strijd de toekomst van het samenleven in een religieus divers Europa in gevaar brengen.

"Het is onze morele plicht om het evenwicht tussen onze religieuze overtuigingen en de eisen van ons lidmaatschap van het Europees burgerschap te zoeken", schrijven ze. De verklaring onderbouwen ze met duidelijke richtlijnen van de islam.

© Redactie 2013
syrië
islam
moslims
arabische lente
koran
jihad

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi