Koppel cel in voor kopen Marokkaanse baby

buitenland
12
10 mei '13
In Spanje is de laatste dagen veel te doen geweest om Marokkaanse baby's.

Het Spaans persbureau EFE meldt dat de rechtbank van Ceuta heeft besloten om een echtpaar uit Malaga te veroordelen tot celstraffen van één jaar voor de man en een half jaar voor zijn vrouw voor een poging tot het kopen van een Marokkaanse baby voor 3000 euro. De zaak dateert alweer van augustus 2011 toen het echtpaar contact had opgenomen met een vrouw uit Ceuta die zwanger was van een kind op dat moment.

De moeder zou tot de geboorte in Marokko blijven waarna het kind in ruil voor het geld naar het nieuwe echtpaar zou worden gebracht. De zaak werd bij toeval ontdekt door de Spaanse politie waarna een onderzoek volgde. Met de straffen komt het echtpaar goed weg omdat er in eerste instantie werd gedacht aan 3 jaar voor de man en 10 maanden voor de vrouw.

Naast de gevangenisstraf moet het echtpaar een cursus ouderschap volgen. Wel moeten ze nog enkele jaren wachten omdat de rechter ook een voogdijverbod gedurende vier jaar oplegde. Onlangs kondigde de Guardia Civil de ontmanteling aan van een crimineel netwerk tussen 1970 en 1980. De bendeleden ontdeden families van hun baby om ze vervolgens voor veel geld te verkopen in Spanje.

© Redactie 2013
marokko
spanje
ceuta
melilla
baby
verkoop
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?