Terreurcellen Marokko wilden dood en verderf zaaien

buitenland
31
10 mei '13
Onlangs werden de extremistische cellen Al Mouahidoun en Attawhid in Nador ontdekt.

De leden werden aangehouden waarna een grondig onderzoek volgde. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in een verklaring enkele details vrijgegeven. Zo waren de cellen van plan om aanslagen te plegen in verschillende delen van Marokko. Ook hadden ze nabij de stad Nador een trainingskamp in een bergachtig gebied opgezet. Om hun criminele daden te financieren wilden de takfiris banken beroven.

De leden van beide cellen, die volgens het ministerie 'doordrenkt zijn met de takfiri-ideologie', hadden daarnaast banden met mensen in het buitenland. Een van die landen is België. De groepen waren overigens van plan om alle krachten te bundelen en zodoende een groot aantal volgelingen te krijgen waarna ze de jihad in Marokko wilden beginnen. De cellen waren zich echter bewust van het feit dat dit weleens een lang proces zou kunnen worden.

Voor de duurzaamheid van hun ideeën en plannen waren leden bezig met het opzetten van een particuliere school in Farkhana. De kinderen moesten vervolgens onderwezen worden met hun takfiri-ideologie. Het onderzoek is nog in volle gang.

© Redactie 2013
marokko
nador
al mouahidoun
attawhid
terreur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?