Islampartij Marokko zwijgt over mogelijke val kabinet

buitenland
11
14 mei '13
De regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling zwijgt in alle toonaarden.

Ruim 72 uur na de bekendmaking van coalitiepartner Istiqlal heeft de PJD partij nog geen officiële statement afgegeven over de breuk. Een opmerkelijke ontwikkeling, zo stelt de krant Ajourd'hui Le Maroc. Bovendien belegde geen enkele partij tot gisteravond een vergadering. Ook officiële media zoals staatspersbureau MAP weten maar weinig nieuws te melden. Wel is bekend geworden dat alleen Abdelilah Benkirane een officieel statement mag uitgeven over de huidige politieke kwestie.

Volgens de krant is men bij de partij wel druk bezig met het opstellen van een verklaring. Tot er meer duidelijkheid is vrezen veel ambtenaren met de ineenstorting van de regering, en daar zit de Marokkaanse bevolking niet op te wachten. In tijden van crisis is sterk beleid geboden, iets dat volgens Istiqlal nu totaal niet aan de orde is.

Partijleider Hamid Chabat is daarnaast van mening dat de hervormingen niet snel genoeg doorgevoerd worden. Ondertussen vragen media zich af waarom de PJD zo lang zwijgt en of de keus hiervoor een tactische is.

© Redactie 2013
marokko
istiqlal
chabat
benkirane
pjd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?