Getoonde auto niet van vader Ruben en Julian

algemeen
5
16 mei '13
De auto waarvan de politie beelden toonde, is niet de auto van de vader van Ruben en Julian uit Zeist.

Naar aanleiding van tips en informatie heeft de politie een voertuigdeskundige naar de beelden laten kijken. Die concludeerde dat de getoonde auto niet de bewuste Hyundai Getz kan zijn. De politie toonde dinsdag beelden van de auto op de Rijksstraatweg in Leersum die in de nacht van maandag 6 mei op dinsdag 7 mei waren gemaakt.

Op de bewakingscamera was om 01.56 uur te zien dat de auto keerde en er een donkere auto achteraan reed. De politie vroeg daarop de automobilist in de auto erachter zich te melden. Die oproep vervalt nu, laat de politie donderdag weten.

De politie is op dit moment bezig met het in kaart brengen van de terugrit van de vader vanaf Neerbeek naar het Doornse Gat. In die tijdlijn bevinden zich nog gaten, meldt een politiewoordvoerder. Getuigen wordt nog steeds gevraagd zich te melden.

Het merendeel van de ruim achttienhonderd tips die inmiddels bij de politie zijn binnengekomen naar aanleiding van de zaak, gaan grotendeels over het gebied rond Doorn en Rhenen. Een groep van zo'n tien gespecialiseerde 'combat trackers' doorzoekt donderdag opnieuw een bosgebied tussen Rhenen en Doorn.

Een tijdrovende klus, aldus een zegsvrouw van de politie, die naar verwachting nog enkele dagen in beslag gaat nemen. De politie maakte donderdag verder bekend dat het niet voor de hand ligt dat de vader met zijn auto de grens is overgestoken. Uit een motoranalyse van de auto van de vader blijkt dat hij waarschijnlijk niet veel verder reed dan de route tussen Vleuten, Neerbeek en Doorn.

De broertjes uit Zeist worden al ruim een week vermist. De vader van de kinderen werd vorige week dinsdag dood aangetroffen in het Doornse Gat. Hij had zelfmoord gepleegd. Later bleek dat hij twee zoons bij zich moest hebben.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2013
doornse gat
doorn
zeist
julian en ruben
vermist
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi