Agent schiet gegijzelde student dood in VS

buitenland
3
20 mei '13
Een studente die werd vastgehouden door een bewapende inbreker is in Mineola doodgeschoten door de politie.

De inbreker had de 21-jarige Andrea Rebello in een houdgreep toen hij zijn pistool op een agent richtte. De agent loste daarop acht schoten, meldt de politie. De gemaskerde inbreker, Dalton Smith, werd zeven keer geraakt. De studente werd een keer getroffen, in haar hoofd. Ze kwamen allebei om. Smith, die volgens de politie een uitgebreid crimineel verleden heeft, zou meerdere keren hebben geroepen dat hij de studente zou vermoorden.

Politiecommissaris Thomas Dale zegt dat hij naar de ouders van Rebello is gereden om uit te leggen wat er is gebeurd. De 30-jarige Smith werd gezocht voor het overtreden van de voorwaarden waaronder hij was vrijgelaten. Hij was veroordeeld voor een overval. Zijn strafblad gaat tot zo'n vijftien jaar terug. Studenten van de universiteit vieren zondag het behalen van hun diploma.

De studenten krijgen witte lintjes uitgedeeld die ze ter nagedachtenis aan Rebello kunnen dragen. Rebello was met haar tweelingzus Jessica, nog een vrouw en een man thuis toen Smith met skimasker op door een open voordeur kwam binnenlopen. Hij eiste kostbaarheden en hem werd verteld dat die boven waren. Hij was niet tevreden met de opbrengst en vroeg of een van de vier geld kon opnemen.

De niet nader genoemde vrouw mocht toen weg om geld op te nemen. Smith zei tegen haar dat ze binnen acht minuten terug moest zijn. Anders zou hij een van haar vrienden doden. De vrouw ging op weg naar de bank en belde de politie. Twee agenten kwamen enkele minuten later bij het huis en zagen Jessica door de voordeur wegrennen. De mannelijke gast verschool zich achter een bank.

Een agent zag Smith met Rebello in de houdgreep de trap afdalen. Eenmaal beneden liep hij naar achteren richting een achterdeur, terwijl hij zijn pistool op het hoofd van Rebello gericht hield. Uiteindelijk bedreigde hij de agent.

© Novum 2013
mineola
gijzeling
andrea rebello
dalton smith
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi