Lente bij koudste ooit

algemeen
7
20 mei '13
Deze lente eindigt bij de koudste vijf ooit.

Momenteel zit de gemiddelde temperatuur van 6,8 graden zelfs net achter de allerkoudste lente ooit, maar aan het eind van de maand komt de gemiddelde temperatuur naar verwachting uit op 7,0 graden, meldt weeronline.nl maandag.

Met dat gemiddelde was het alleen in 1962 (6,4 graden), 1958 (6,8), 1955 (6,9) en wellicht 1941 (7,0) kouder. De koudste lente ooit gemeten was dus in 1962, een klein jaar voor de legendarische Elfstedentocht van 1963. De temperatuur in de lente heeft echter geen enkel verband met de temperatuur in daaropvolgende seizoenen. "We hebben echt gezocht naar een verband tussen de temperatuur in verschillende seizoenen, maar je krijgt dan alleen maar statistische flauwekul waar je helemaal niets mee kunt voorspellen", zegt een woordvoerder.

De komende dagen wordt het weer er niet beter op. Het wordt rond de 10 graden, ruim 8 graden kouder dan normaal. Het aantal uren zon ligt deze lente ook ver onder het gemiddelde. "Tot nu toe hebben we 430 uur zon gehad. We komen waarschijnlijk uit op 450 zonuren, ruim vijftig te weinig."

Over deze lente valt volgens de woordvoerder weinig positiefs te melden. "Een lichtpuntje is misschien dat hooikoortspatiënten minder last hebben van pollen, maar toen we daar op wezen kregen we via Facebook reacties van hooikoortspatiënten die graag wat meer last van hun allergie over hebben voor wat beter weer."

© Novum 2013
lente
het weer
koud
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi