'Jeugdzorg aanspreken op begeleiding vader Ruben en Julian'

algemeen
4
20 mei '13
De burgemeester van Zeist wil de rol van Jeugdzorg in de zaak verduidelijkt hebben.

Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming moeten worden aangesproken op de begeleiding van het gezin van de zondag dood gevonden broertjes Ruben en Julian. Dat zei burgemeester Koos Janssen van Zeist maandagochtend op Radio 1. De burgemeester zei dat deze instanties de verantwoordelijkheid nemen die zij moeten nemen.

Een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg Utrecht wijst erop dat twee weken geleden een melding is gedaan bij de Inspectie Jeugdzorg. "Bij calamiteiten maken wij zelf een inschatting of dat nodig is en in dit geval leek ons dat nodig." De inspectie beoordeelt of verder onderzoek naar de rol van Bureau Jeugdzorg nodig is. Dat oordeel wordt in ieder geval niet binnen enkele dagen verwacht.

De burgemeester benadrukte dat hij hier verder geen woordvoering over doet. "Ik heb een heel andere rol." Dat de broertjes dood zijn gevonden, is volgens de burgemeester toch nog als een bom ingeslagen. "In de loop van de dag overleggen we met verschillende maatschappelijke organisaties om te kijken hoe we in nauwe samenspraak met de familie de komende dagen op goede en verantwoorde wijze met elkaar invulling kunnen geven aan dit verdriet."

De helderheid maakt volgens de burgemeester bedroefd. "Er is altijd een beetje hoop geweest bij de familie en de betrokkenen, soms tegen beter weten in. Als er dan zekerheid is dat de uitkomst niet anders is, dan krijgt alles wat weggedrukt is de afgelopen twee weken bij mensen die intensief hebben meegewerkt opeens de overhand."

© Novum 2013
ruben en julian
zeist
bureau jeugdzorg
kinderbescherming
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi