Familie wil geen stille tocht voor Ruben en Julian

algemeen
19
21 mei '13
Er komt geen stille tocht ter nagedachtenis van de zondag dood gevonden broertjes Ruben en Julian.

De familie van de kinderen wil niet dat op welke manier dan ook een stille tocht wordt georganiseerd. Wel wil de familie dat mensen zondag thuis tussen 19.00 en 20.00 uur een brandende kaars voor het raam zetten, meldt de gemeente Zeist dinsdag. De wijze van herdenken is in de geest van Wereldlichtjesdag, die elke tweede zondag in december plaatsvindt.

Hierbij steken mensen in de hele wereld op hetzelfde tijdstip aan kaarsje aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. "Een liefdevolle blijk van saamhorigheid en verbinding, want iedereen die daar behoefte aan heeft, is zondagavond op hetzelfde moment in gedachten bij de broertjes", aldus de gemeente.

De vermissing van de broertjes heeft heel Nederland bijna twee weken in zijn greep gehouden, stelt burgemeester van Zeist Koos Janssen. De moeder van de twee kinderen, die vermoedelijk door hun vader zijn omgebracht waarna hij zelfmoord pleegde, wordt omringd door familie.

"Het verdriet is bij alle naasten onmetelijk groot. Daar zijn geen woorden voor. Wij spreken onze betrokkenheid, warmte en meeleven uit", aldus Janssen.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2013
ruben en julian
vermist
zeist
stille tocht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi