Donderdag mogelijk koudste 23 mei ooit

algemeen
3
22 mei '13
Donderdag wordt mogelijk de koudste 23 mei ooit.

Sinds het begin van de weermetingen is het zo laat in mei niet zo koud meer geweest. Het record staat nu op 1905 met 10,4 graden gemiddeld. Dat meldt weeronline.nl woensdag. Niet alleen is het koud, maar ook is er veel kans op zware buien met onweer en windstoten.

De temperatuur zit ook woensdag al in een flinke dip met een graad of 11. Gemiddeld is het eind mei zo'n 18 graden. Volgens de meteorologen van weeronline.nl is de lente van 2013 bovendien een van de koudste ooit met gemiddeld 6,9 graden. Dat is net iets warmer dan de allerkoudste lente tot nu toe, die van 1962.

Aan het einde van de maand is de gemiddelde lentetemperatuur vermoedelijk iets gestegen naar 7 graden. De lente van 2013 krijgt daarmee zeker een plekje bij de vijf koudste lentes ooit en is in ieder geval de koudste lente in vijftig jaar.

Het lijkt overigens dat donderdag het voorlopig dieptepunt is. De temperatuur stijgt volgende week langzaam richting normaal, al is dat volgens de meteorologen nog maar de vraag of dat deze maand nog haalbaar is.

© Novum 2013
mei
het weer
koud
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi